Roy Siegerink, Bentelo

Nibe 8kw warmtepomp Nieuwbouw 2 persoonshoushouden

Use All Energy Vorm Wit

Bij deze ruime twee-onder-één-kap woning in Bentelo, is vanaf de voorbereiding nagedacht over zo zuinig mogelijk met energie omgaan. Bij beide woningen is hetzelfde systeem geplaatst, waarbij een Nibe 8kw water-water warmtepomp op zolder is geplaatst, met als bron 12 pvt en een funderingsbuffer.

Op elk verdieping is vloerverwarming aangebracht, waardoor het systeem de woning het gehele jaar van een zeer hoog comfort kan voorzien. Zowel koelen in de zomer, als verwarmen in de winter.

In de woning is de Nibe S1255 warmtepomp geplaatst, dit is een zeer intelligente modulerende water/water warmtepomp met een geïntegreerde boiler. Hij zorgt voor een optimale besparing, doordat hij altijd efficiënt werkt en zich het hele jaar aanpast aan de verwarmingsbehoefte van de woning en de buitentemperatuur.

Uitgangspunten/ belangrijke voorwaarden:

Belangrijk voor deze bewoners was om nu te investeren in een beter systeem, om daarmee de energielasten zo laag mogelijk te houden. Daarnaast is gekeken naar mogelijkheden ontwikkelingen in de toekomst. Mogelijke ontwikkelingen zijn eenvoudig toe te voegen in de installatieruimte op zolder.

Recensie klant:

We zijn zeer tevreden met het systeem. Het systeem draait nu sinds eind augustus en we zijn voor ons volledige energieverbruik nu al energieneutraal. Terwijl we een aantal koude maanden, met weinig zon hebben gehad en de warmtepomp extra moest draaien in de begin periode. Daarnaast hebben we het systeem naar onze wensen geoptimaliseerd.

De warmtepomp draait over de winter periode al met een zeer hoog COP, van gemiddeld 5,6 en ik verwacht dat deze de komende maanden alleen maar hoger zal zijn.

Ik ben heel blij met de uitstraling van het systeem, buiten zie je er niks van en zijn de zonnepanelen ook heel netjes tussen de dakpannen geplaatst. Binnen is de warmtepomp in een klein oppervlak geplaatst en zijn alle leidingen netjes achter de warmtepomp weg gewerkt. Buiten hebben totaal geen geluid en binnen hoor je de warmtepomp alleen pas als je je oor er tegenaan houdt.

Wij zijn blij met onze keuze en krijgen nu elke maand geld terug op onze energielasten.

Inzicht in installatie

 • Warmtepomp: Nibe S1255-6(8)
 • Boiler: 180ltr in de warmtepomp
 • PVT panelen: 12 stuks
 • Funderingsbron: 400m1
 • Zonnepanelen: 33x (ivm noord/oost orientatie en extra tbv E-auto)
 • Geïnstalleerd: augustus 2023
 • Verwacht energiebesparing:
  - Stroom: 9.000 (incl stroomverbruik warmtepomp en overcapaciteit)
  - Gas: Nieuwbouw, dus gasloos

Haal het maximale uit je zonnepanelen!

Use All Energy Vorm Wit