René Siegerink, Bentelo

Nibe F1245 – 8kw

Use All Energy Vorm Wit

Bij deze ruime vrijstaande woning uit 1978 in Bentelo, is in 2012 het eerste pvt systeem geplaatst. Al sinds 2012 wordt deze woning voornamelijk door een warmtepomp verwarmd en in 2018 is de woning geheel van het gas af gegaan.

Doordat al sinds 2012 veel van het gasverbruik is bespaard is een deel van de besparing geïnvesteerd in extra isolatie en het vervangen van het glas van de woning.

Op de begane grond is vloerverwarming aangebracht, waardoor het systeem de woning het gehele jaar van een zeer hoog comfort kan voorzien. Zowel koelen in de zomer, als verwarmen in de winter.

In de woning is de Nibe F1245 8kw warmtepomp geplaatst, dit is een zeer intelligente water/water warmtepomp met een geïntegreerde boiler. Hij zorgt voor een optimale besparing, doordat hij altijd efficiënt werkt en zich het hele jaar aanpast aan de verwarmingsbehoefte van de woning en de buitentemperatuur.

Bijzonder:

Bij deze woning werd het allereerste pvt systeem geplaatst, om de panelen in de praktijk te testen. De eerste panelen zijn al van het dak gehaald en in onze showroom geplaatst, deze panelen zijn vervangen voor het huidige pvt paneel.  

Bij deze woning blijven wij nieuwe ontwikkelingen testen, waarbij we op dit moment proberen om de woning rechtstreeks door de pvt panelen te laten verwarmen. Hierdoor kan de warmtepomp een groot deel van het jaar uit blijven staan. Zodoende wordt het systeem nog zuiniger.

Inzicht in installatie:

  • Warmtepomp: Nibe F1245 – 8kw
  • Boiler: 180ltr in de warmtepomp
  • PVT panelen: 12 stuks
  • Funderingsbron: 400m1
  • Zonnepanelen: 42 (verschillende orientaties)
  • Verwacht energiebesparing:
    - Stroom: 9.205kWh (incl stroomverbruik warmtepomp en E-auto)
    - Gas: ca. 2.000m3 (Gasloos)

Haal het maximale uit je zonnepanelen!

Use All Energy Vorm Wit