Rene Schutte, Hengelo

3kw Vaillant Tweekapper, jaren 30 2 persoonshuishouden Home Wizard al aanwezig

Use All Energy Vorm Wit

Bij deze twee-onder-één-kap woning in Hengelo uit 1929, is nagedacht over zo veel mogelijk energie besparen, bij behoud van het huidige comfort. In de woning zijn het dak en de gevels extra geïsoleerd, daarnaast zijn de ramen vervangen voor dubbel glas. Omdat de woning niet optimaal is geïsoleerd en voorzien is van radiatoren, was een hybride systeem de beste oplossing. Voor de installatie verbruikte de bewoner ca. 1.000m3 gas en 3.000kWh stroom.

In de woning is een Vaillant 3kw warmtepomp geplaatst met 6 pvt panelen, als voorbereiding voor de cv-ketel. Met een 200ltr buffertank, besparen we zowel in de verwarming van de woning als in het warm tapwater.

Bijzonder aan deze installatie, is dat de directe buren hetzelfde systeem hebben laten installeren en dezelfde besparing behalen.

Om ook in het stroomverbruik te kunnen besparen is het dakoppervlak optimaal benut. In totaal zijn 12 zonnepanelen geplaatst.

Recensie klant:

Ik heb voor dit systeem gekozen omdat ik mooie kansen zag de hoge energieprijzen te besparen. Na enige tijd proberen wat het beste bij mij past, heb ik besloten om mijn huis dacht en nacht op dezelfde temperatuur te houden (19,5 graden), om zo veel mogelijk op de warmtepomp te draaien en het gas te besparen.

Met dit systeem heb ik mijn huis dag en nacht op een aangename temperatuur, met slechts een fractie van de energieprijs van een vergelijkbare woning.

Inzicht in de installatie

  • Warmtepomp: Vaillant 3kw incl 200l hygieneboiler
  • PVT panelen: 6 stuks
  • Funderingsbron: Geen
  • Zonnepanelen: 24x Longi 360wp
  • Geïnstalleerd: juni 2022
  • Verwacht energiebesparing:
    - Stroom: 4.000kWh (incl stroomverbruik warmtepomp)
    - Gas: 800kWh jaarlijks bespaard

Haal het maximale uit je zonnepanelen!

Use All Energy Vorm Wit