Paus, Hoeve

Nibe 8kw warmtepomp Nieuwbouw

Use All Energy Vorm Wit

De eigenaren hadden de voorkeur voor een stil en energiezuinig systeem, geïntegreerd in het dak. In samenwerking met Essink Technische Installaties is de woning opgeleverd, naar volle tevredenheid van de bewoners. De woning is midden 2021 opgeleverd.

Op de woning zijn 29 zonnepanelen geplaatst, waarvan er 12 voorzien zijn van een pvt paneel in combinatie met een funderingsbron. Door de combinatie van deze twee bronnen kan de warmtepomp zeer zuinig de woning verwarmen.

Deze woning is zelfs voor zowel het huishoudelijk verbruik en het verbruik van de warmtepomp met 29x 300wp zonnepanelen energieneutraal. Daarnaast is er nog extra vermogen over, voor het gebruik van een elektrische auto.

Omdat de warmtepomp zowel kan koelen als verwarmen, behoudt de woning het gehele jaar een zeer hoog comfort. Terwijl de passieve koeling weinig energie kost.

Recensie klant:

Na meerdere systemen te hebben onderzocht en bekeken hebben wij Essink Totaalinstallateur gevraagd om in samenwerking met Use All Energy, het Use All Energy PVT systeem te installeren in onze nieuwbouw woning. Nadat onze woning in medio 2022 is opgeleverd, zijn we er juli 2022 gaan wonen. Dat doen we met veel plezier.

Voor ons was het belangrijkste, dat het systeem de woning kon verwarmen, koelen, warm tapwater genereerd en voldoende stroom opwekt voor ons verbruik. Daarnaast wouden we geen buitenunit en een systeem met een zo laag mogelijk energieverbruik en onderhoudskosten. Een hogere investering die we zo terug verdienen, qua comfort en kosten op de langere termijn.

We merken dat het systeem onze woning het hele jaar op de gewenste temperatuur houdt. Zelfs in de zomer lekker koel, zonder dat dit veel stroom kost.

In samenwerking met Use All Energy zijn we ons systeem aan het meten en optimaliseren. We zien dat ons energieverbruik daardoor relatief laag is, voor de warmtepomp en we hele hoge cop’s halen. Over heel 2023 hebben we een SCOP behaald van 7,2, met het opwekken van warm tapwater, verwarmen en koelen. Zonder dat we inboeten aan comfort.

De warmtepomp heeft voor onze woning afgelopen jaar maar 1.969kWh verbruikt

Door de opbrengst van onze zonnepanelen van ca. 7.200kWh, zijn we de afgelopen twee jaar energieneutraal.

Inzicht in installatie

 • Warmtepomp: Nibe F1245-6
 • Boiler: 180ltr in de warmtepomp
 • PVT panelen: 12 stuks
 • Funderingsbron: 400m1
 • Zonnepanelen: 29x Astro Energy 300wp
 • Geïnstalleerd: juli 2021
 • Verwacht energiebesparing:
  - Stroom: Energieneutraal met ca. 7200kWh opbrengst.
  - Gas: Gasloos, ivm nieuwbouw

Haal het maximale uit je zonnepanelen!

Use All Energy Vorm Wit