Michel Siegerink, Bentelo

Nibe 8kw warmtepomp Bestaande woning 2 persoonshuishouden Home Wizard al aanwezig

Use All Energy Vorm Wit

Bij aankoop van de woning, had de bewoner 1 wens. Ik wil gelijk van het gas af, flink besparen op mijn energierekening en het moet er mooi uit zien. Met een woning uit bouwjaar 2004 en redelijk goede isolatienormen, is dat mogelijk.

We hebben de woning voorzien van een Nibe 8kw warmtepomp, in combinatie met 12 pvt panelen en een funderingsbuffer in de voortuin.

Op de begane grond is vloerverwarming aangebracht, waardoor het systeem de woning het gehele jaar van een zeer hoog comfort kan voorzien. Zowel koelen in de zomer, als verwarmen in de winter.

In de woning is de Nibe S1255 warmtepomp geplaatst, dit is een zeer intelligente modulerende water/water warmtepomp met een geïntegreerde boiler. Hij zorgt voor een optimale besparing, doordat hij zeer efficiënt werkt en zich het hele jaar aanpast aan de verwarmingsbehoefte van de woning en de buitentemperatuur.

Bijzonder aan de woning is de wijze waarop het indak systeem is aangelegd. Door enkele modules is ruimte naast het dakraam en de schoorsteen gevuld, voor 1 mooi geheel.

Uitgangspunten/ belangrijke voorwaarden:

Belangrijk voor deze bewoners was om nu te investeren in een beter systeem, om daarmee de energielasten zo laag mogelijk te houden. Daarnaast is gekeken naar mogelijkheden ontwikkelingen in de toekomst.

Recensie klant:

Wij hebben voor het systeem van Use All Energy gekozen omdat het door de hoge energiekosten nodig was om wat te doen. Bij het kopen van onze woning konden we een duurzaamheidslening opnemen. Door de duurzaamheidslening konden we het PVT systeem van Use All Energy plaatsen en is onze woning uit 2004 nul op de meter! We krijgen zelfs geld terug!  Bij Use All Energy kregen we een stille warmtepomp, zonnepanelen, PVT panelen voor de warmtepomp en een warmtebuffer in onze voortuin. Deze combinatie om de temperatuur voor de warmtepomp zo hoog mogelijk te krijgen!

Inzicht in installatie

 • Warmtepomp: Nibe S1255-6(8)
 • Boiler: 180ltr in de warmtepomp
 • PVT panelen: 12 stuks
 • Funderingsbron: 400m1
 • Zonnepanelen: 27x Longi 360wp
 • Geïnstalleerd: mei 2022
 • Verwacht energiebesparing:
  - Stroom: 8.000kWh (incl stroomverbruik warmtepomp)
  - Gas: ca. 1.800m3 (gasloos)

Haal het maximale uit je zonnepanelen!

Use All Energy Vorm Wit