Hendrie Lubberdink, Bentelo

Vrijstaande bungalow Warmtepomp: Nibe S1255-6(8) Zonnepanelen: 28 (verschillende orientaties)

Use All Energy Vorm Wit

Bij deze ruime vrijstaande bungalow in Bentelo, is bij de verbouwing van de woning meegedacht over het direct verduurzamen van de woning. Met de verbouwing is HR++ beglazing aangebracht, om de energiebehoefte te laten dalen.  

Op de begane grond is vloerverwarming aangebracht, waardoor het systeem de woning het gehele jaar van een zeer hoog comfort kan voorzien. Zowel koelen in de zomer, als verwarmen in de winter.

In de woning is de Nibe F1255 warmtepomp geplaatst, dit is een zeer intelligente modulerende water/water warmtepomp met een geïntegreerde boiler. Hij zorgt voor een optimale besparing, doordat hij altijd efficiënt werkt en zich het hele jaar aanpast aan de verwarmingsbehoefte van de woning en de buitentemperatuur.

Uitgangspunten/ belangrijke voorwaarden:

Belangrijk voor deze bewoners was om nu te investeren in een beter systeem, om daarmee de energielasten zo laag mogelijk te houden en geen overlast te ervaren van geluid in de patio.

Recensie klant:

Het is een geweldig systeem en draait nu al een tijdje. Vooral met de toevoeging van de funderingsbuffer is ons stroom verbruik flink gedaald. Nu ook de salderingsregeling nog een tijdje blijft, blijven we energieneutraal.

Inzicht in installatie

 • Warmtepomp: Nibe S1255-6(8)
 • Boiler: 180ltr in de warmtepomp
 • PVT panelen: 14 stuks
 • Funderingsbron: 400m1
 • Zonnepanelen: 28 (verschillende orientaties)
 • Geïnstalleerd: maart 2021
 • Verwacht energiebesparing:
  - Stroom: 8.515kWh (incl stroomverbruik warmtepomp)
  - Gas: ca. 2.000m3 (Gasloos)

Haal het maximale uit je zonnepanelen!

Use All Energy Vorm Wit