Lansink, Diepenheim

Twee-onder-één-kap woning Warmtepomp: Nibe F1255-6 Zonnepanelen: 18x 305wp

Use All Energy Vorm Wit

Bij deze ruime twee-onder-één-kap woning in Diepenheim, is vanaf de voorbereiding nagedacht over zo zuinig mogelijk met energie omgaan en minimaal ruimte gebruik in de woning. Bij deze woning is een systeem geplaatst, waarbij een Nibe 6kw water-water warmtepomp in de berging is geplaatst, met als bron 12 pvt en een funderingsbuffer.

Op de begane grond vloerverwarming aangebracht en op de 1e verdieping hangen elektrische radiatoren. waardoor het systeem de woning het gehele jaar van een zeer hoog comfort kan voorzien. Zowel koelen in de zomer, als verwarmen in de winter.

In de woning is de Nibe F1255 warmtepomp geplaatst, dit is een zeer intelligente modulerende water/water warmtepomp met een geïntegreerde boiler. Hij zorgt voor een optimale besparing, doordat hij altijd efficiënt werkt en zich het hele jaar aanpast aan de verwarmingsbehoefte van de woning en de buitentemperatuur.

Uitgangspunten/ belangrijke voorwaarden:

Belangrijk voor deze bewoners was om nu te investeren in een beter systeem, om daarmee de energielasten zo laag mogelijk te houden en een lage totale kosten over de lange termijn. Uitgangspunt was om de zonnepanelen gelijk met de buren te leggen, als 1 systeem. Daarnaast wilden wij een systeem dat geen geluid overlast geeft aan de buren omgeving.

Recensie klant:

Dank voor je mail. Tuurlijk wil ik jouw laten weten hoe mij het systeem tot nu toe bevalt. En dat is boven verwachting goed! Ik betaal 0 op de rekening, volledig energie neutraal! Vanaf eind november ben ik in het bezit van een elektrische auto, Cupra Born, waarvoor ik een laadpaal Lanova, heb laten plaatsen. Van de stroom die ik 'over' heb kan ik waarschijnlijk een volledig jaar mijn auto laden. Heel fijn dat de salderings regeling niet is stopgezet.  

Tot op heden geen klachten te noemen. Het systeem heeft non stop zijn werk gedaan. Lang douchen met z’n tweeën is geen probleem, door de mogelijkheden van de warmtepomp.  

Inzicht in installatie

 • Warmtepomp: Nibe F1255-6
 • Boiler: 180ltr in de warmtepomp
 • PVT panelen: 12 stuks
 • Funderingsbron: 300m1
 • Zonnepanelen: 18x 305wp
 • Geïnstalleerd: April 2020
 • Verwacht energiebesparing:
  - Stroom: Energieneutraal
  - Gas: gasloos, nieuwbouw

Haal het maximale uit je zonnepanelen!

Use All Energy Vorm Wit