Andre Veltkamp, Hengelo

8kw warmtepomp Bestaande woning, dubbel woning

Use All Energy Vorm Wit

Bij deze ruime dubbele vrijstaande woning uit bouwjaar 1988 is een Nibe 17kw warmtepomp geplaatst, om te voorzien in de verwarming van de woning en de kantoorruimte. Voor installatie van het systeem lag het totale energieverbruik op ca. 8000m3 gas en ca. 15.000kWh stroom. Door de installatie is zowel de paardenstal, de kantoorruimtes en de woning energieneutraal.

De Nibe 17kw warmtepomp is aangesloten op 24 pvt panelen in combinatie met een funderingsbuffer. Omdat de zonnepanelen op de paardenstal zijn geplaatst is een bronleiding aangelegd naar de warmtepomp in de woning. Extra leidinglengte wordt hierin gebruikt als extra bron voor de warmtepomp.

Bijzonder bij deze installatie is dat de installatie in eerste instantie is aangelegd als voorbereiding op de cv ketel. Door het later toevoegen van de funderingsbuffer, is de cv ketel verwijderd en wordt alles gasloos verwarmd.

In de woning is de Nibe F1145-17 warmtepomp geplaatst, dit is een zeer intelligente water/water warmtepomp met een externe 800l boiler. Hij zorgt voor een optimale besparing en met de grote boiler voor voldoende tapwater voor het verbruik van deze woning.

Inzicht in installatie

  • Warmtepomp: Nibe F1145-17 incl 800L boiler
  • PVT panelen: 24 stuks
  • Funderingsbron: 800m1
  • Zonnepanelen: 84x BenQ 290wp
  • Geïnstalleerd: september 2017
  • Verwacht energiebesparing:
    - Stroom: 25.000 (incl stroomverbruik warmtepomp)
    - Gas: ca. 8.000m3 (Gasloos)

Haal het maximale uit je zonnepanelen!

Use All Energy Vorm Wit