Bekijk hier het nieuwe PVT paneel, Solar Heat Combi

Een PVT paneel is een combinatie van een zonnecollector en een PV-paneel. Naast elektriciteit wekt het PVT-systeem ook warmte op, welke gebruikt kan worden voor het verwarmen van water. De aanschaf van een PVT-systeem is goedkoper dan een los PV-systeem samen met een los zonneboilersysteem. Het elektrisch rendement van het PVT paneel zal stijgen omdat de warmte uit het zonnepaneel wordt opgevangen. Het rendement van PV neemt namelijk flink af wanneer de temperatuur in het paneel stijgt. Een PVT-systeem neemt de warmte weg en slaat deze op, zo kunnen de PV panelen onder een lagere temperatuur elektriciteit opwekken, wat het rendement ten goede komt.

Het PVT paneel van Use All Energy is een los paneel dat achter het zonnepaneel kan worden bevestigd. Doordat dit paneel een vlakke achterkant heeft, wordt zoveel mogelijk warmte van het zonnepaneel gebruikt. De PVT-panelen functioneren als lage temperatuur warmtebron waardoor deze goed te combineren zijn met een warmtepomp en/of warmte-koude-opslag. Deze combinatie zorgt voor een optimale benutting van de opgewekte elektrische en warmte.

Het kleinste systeem dat we kunnen leveren bestaat uit 8 Full black panelen, met PVT toepassing en een warmtepomp van 5 KW met een buffertank van 200L. Met dit systeem kunt u een kleine eengezinswoning bijna het hele jaar voorzien van de benodigde warmte. Door deze toepassing kunt u energieneutraal tot wel 90% van uw gaslasten besparen.

Dit PVT paneel is een eigen ontwikkeling van Use All Energy en hier hebben we de tweede prijs van de Siemens Award mee gewonnen. In de volgende link kunt u meer lezen over de Siemens Award: Siemens Award

 

Onlang is er een mooi redactioneel stuk in de laatste HofZakelijk uitgegeven. Een uitgave van het Hofweekblad, geschreven door Els De Witte. Over de Solar Heat Combi, het systeem voor een energieneutrale toekomst:

Use All Energy – Facebook

 

 

In 2012 waren wij een van de winnaars van de Siemens Application Award. In onderstaande film presenteert onze directeur/ eigenaar ons bedrijf en de toepassing van de Siemens SIMATIC S7-1200 plc. De toepassing betreft de besturing van PVT panelen om duurzaam elektriciteit en warmte op te wekken. Met deze vinding kan 20% meer rendement gerealiseerd worden t.o.v. conventionele PV panelen.

Siemens Application Award 2012 – Use All Energy

PVT pilot projecten

Miriam en Jos Veltmaat, Nijverdal

Op 30 december 2016 zijn 29 BENQ  All Black PM060 zonnepanelen geplaatst op de woning van Jos en Miriam Veltmaat.

Bekijk project

Hans Opdam, Hengelo

In 2011 hebben wij 20 Solarpark SPP 230wp zonnepanelen in combinatie met een SMA omvormer geplaatst op de woning van Hans Opdam. Onder deze zonnepanelen zijn 8 PVT panelen geplaatst, die warmte opwekken voor de woning. Hierdoor wordt het water van het cv systeem voorverwarmd en wordt aanzienlijk bespaard op de gaslasten.

Bekijk project

Anneke en Margot Bloemen, Goor

In 2014 hebben wij 34 Jetion 245wp zonnepanelen geplaatst op de woning van Karin Bloemen. Door het lage dak van de woning, is er veel kans op schaduw aanwezig. De woning is reeds voorbereid op het toevoegen van het PVT paneel.

Bekijk project

Paul Nijmeijer, Deurningen

Op 17 mei 2013 zijn 40 LG 255wp Full Black zonnepanelen geplaatst op de garage en woning van Paul Nijmeijer. Bij deze woning is gebruik gemaakt van het indak systeem, waarbij de dakpannen van het dak zijn verwijderd. Onder de zonnepanelen is een waterdichte laag aangebracht.

Bekijk project

René Siegerink, Bentelo

Op onze eigen woning zijn in totaal 41 zonnepanelen geïnstalleerd. Deze installatie is aangesloten op twee omvormers van SMA SB4000TL-20 en 21

Bekijk project

ten Tije (TIA), Goor

Op de bedrijfshal van TIA (ten Tije Industriële Automatisering) zijn 108 zonnepanelen geplaatst. De zonnepanelen die zijn geplaatst zijn de Jinko Solar 245wp. Dit project is tevens het eerste pilotproject, waarbij gebruik is gemaakt van het nieuwe PVT paneel. Door middel van dit PVT paneel wordt ook de warmtevraag van TIA duurzaam opgewekt.     […]

Bekijk project